Vi väntar sphynxkattungar runt jul -16 

 

vintermanen@hotmail.com

 

Kommer oxå slänga in en önskan från er som kontaktar uppfödare!

Snälla skriv och berätta lite om er själva och hur familjen ser ut. 

Vi får så ofta mail som lyder- Hej! vill köpa en sphynx. Finns det någon svart?

Jag svarar knappt aldrig på sådana mail.

Det är små underbara liv som letar livslånga hem. Det kan vara väldigt svårt att välja hem då många familjer är så underbara och bra. Men gissa vilka jag prioriterar att svara och hålla kontakt med..

Skriv vad som helst.. Bara det visar på ett äkta intresse.

Många skriver vad dom jobbar med, tidigare erfarenhet av katt, barn eller inte ja vad som helst.

Vi lägger ingen som helst vikt vid vilket yrke man har men bara att ta sig tiden att skiva visar på intresse och det ger en större chans. 

Vi vill att alla våra små ska få så bra liv som möjligt <3

 

 

  

Till er som letar katt oavsett ras så vill vi gärna att ni läser mera om en tarmparasit som orsakar diarrée hos katt.

Parasiten har ganska nyligen uppmärksammats på katt i Sverige (och övriga världen). Det kan vara bra att känna till att den existerar. Vi uppfödare gör vad vi kan för att förhindra spridning men då parasiten funnits länge så är den mycket spridd. Tror att så gått som alla katterier som testat flera katter hittat någon positiv. Men det är bara min erfarenhet.

Även vi har hittat positiva katter. Som tur är så bor majoriteten av våra katter hos fodervärdar så vi hoppas att vi har minimerat smittorisken.

Vi vill oxå informera om att kunskapen om parasiten i dagsläget är ganska dålig men SVA försöker uppdatera sin hemsida vartefter man vet mera. Parasitens namn är Tritrichomonas foetus. Parasiten är idag mycket spridd inte bara bland katterier utan även bland sällskapskatter. Alla katterier som fött upp i några år har med största sannolikhet på ett eller annat sätt haft kontakt med parasiten utan att man haft kännedom om den. Vill ni veta mera om den så läs gärna på SVAs hemsida1 och SVAshemsida2

Har ni köpt katt av oss och känner er oroliga så går det jättebra att höra av sig. Vi hjälper till med tester och ev behandling. Då tester kan visa falskt negativt och katter kan bli återsmittade mm så kan vi aldrig garantera 100% att en katt från oss inte har parasiten eller inte kan bli smittad från andra håll. Kom ihåg att vi uppfödare gör vad vi kan men detta är ett enormt stort maskineri som dragits igång i kattSverige och det kommer med största sannolikhet ta år innan det är under kontroll, om det ens går.