Om katteriet..
Här hemma bor katterna med oss i familjen. Vi lägger stor vikt vid att katterna är trygga och lyckliga. Därför har vi bara ett fåtal katter hemma. I stundens skrivande 2 birmor och 2 sphynxar. Detta tycker vi är ett lagom antal och en fungerande grupp som lever i harmoni med varandra.
I stora kattgrupper blir det lätt mycket stress som leder till ohälsa och det vill vi undvika. 
Av denna anledning använder vi oss ofta av fodervärdar. Katterna har egna hem och är fullvärdiga familjemedlemmar i sina familjer. Många har oxå en kastratkompis att leka med. På detta sättet hamnar varje katt i fokus och är nr 1. Smittoriskerna minskar dramatiskt då stress och osämja försvinner. Om någon katt skulle bli sjuk så är smittorisken minimal då dom endast träffas vid parning.
Att hålla katteriets allmänhälsa på högsta nivå är väldigt viktigt för oss då det i slutänden är kattungarna som drabbas. Vi vill att dom ska ha dom bästa förutsättningarna för ett långt friskt liv.
 
Vi behöver heller aldrig omplacera några pensionerade avelskatter då dom stannar i sitt hem hela livet.
 
 
Avel...
Vi jobbar väldig mycket med avelsbasen i focus. För att hålla en art frisk så behövs en genetisk variation.
Vi försöker dra vårt strå till stacken för att fortsätta hålla sphynxen frisk och sund. Detta görs genom importer och variation i aveln. Ingen katt används mycket i avel och vi försöker undvika allt som har med matadoravel och överanvända linjer att göra. En katt utan några avkommor är för oss mera intressant än "hanen på modet"
Vi jobbar oxå för att se och kartlägga andra problem hos sphynxen. För oss ligger inte fokus enbart  på HCM utan på hela hälsobiten.
Våra kombinationer väljs med största omsorg utifrån vad vi känner till om linjerna vi använder.
 
Detta hade aldrig varit möjligt utan ett brett samarbete mellan uppfödare. En öppenhet om ev problem är enda sättet att jobba bort dom samt undvika att förvärra.
 
Tack alla uppfödarkollegor!! =)
 
 
För oss är det viktigt att katten är frisk och har ett härligt temperament. Sedan om öronen är lite för små eller lite för mycket fjun på svansen får komma i andra hand. Hälsa och temperament först.