Vi söker lite då och då fodervärdar till kattungar.

Vi anser inte att katter mår av att hållas i för stora grupper. Varje katt är en individ och ska må bra och vara lycklig. I stora kattgrupper är det lätt att det blir osämja och någon katt stöts bort och blir mobbad. Stressen ökar enormt mycket och risken för sjukdomar ökar. Vi vill jobba med lugna och harmoniska katter. Varje katt har rätt att vara nr 1 och få all kärlek den behöver.

När vi söker fodervärdar så är personkemin väldigt viktig. Jag har flera fodervärdar som även har blivit mina närmaste vänner.

Att vara fodervärd är ett stort ansvar och inte bara en "gratis katt". Vi jobbar både med hel och halvfoderavtal.

Vad krävs då av dig som vill bli fodervärd?

Vi ser gärna att du bor i Linköpingstrakten eller Stockholm.

Du får inte ha fertila katter av motsatt kön. Risken för tjuvparningar är stor.

Du får heller inte ha alldeles för många katter hemma då hamnar vi i exakt samma situation som vi ville undvika.

Vi ser gärna att det finns utställningsintresse men det är inget krav.

Du som fodervärd står för kattens dagliga kostnader. Mat, sand, leksaker mm. Vi står för alla kostnader som har med avelsarbetet att göra. Du ska oxå ha möjlighet att samarbeta med oss vad gäller transport. Tex om du bor i sthlm och katten ska HCM scannas hos vet. i sthlm så kan vi inte åka från lkpg för vet.besöket och sedan hem igen. Du måste alltså ha möjlighet att samarbeta när det behövs. Detta har aldrig varit några problem utan det har alltid gått väldigt smidigt.

Vi skiver utförliga kontrakt som skyddar både dig som fodervärd och oss som uppfödare. Tiden för foderavtalet är oxå begränsad av både tid och antal kullar. Sedan övergår katten i fodervärdens ägo.

 

Just nu letar vi efter fodervärdar till både honkatter och hankatter till våra kommande kullar.

Till honkatterna söker vi i första hand fodervärdar som har erfarenhet av kattungar och allt runt omkring som har möjlighet och viljan att ha kattungarna hemma hos sig. Men vi ser då helst att du bor i Linköping med omnejd då vi vill kunna finnas till hands dygnet runt. Annars så tar vi hem honkatten hit och hon får ha sina ungar här hemma och komma hem igen när kattungarna är över 12 v.

En hankatt är det oxå lite pyssel med. Dom kan bli könsmogna tidigt och ropar efter tjejer. Har man oxå otur så kan dom börja markera inomhus. Det är alltså ett stort ansvar att vara fodervärd. Vi har alltid ett nära samarbete och en bra dialog med fodervärdarna så allt går att lösa.

Kontakta oss om ni tycker det låter spännande att få en inblick i avelsarbetet.

Skriv ett utförligt mail om vad ni kan erbjuda och var ni bor så berättar vi mera.

 

vintermanen.sphynx@hotmail.com

vintermanen@yahoo.se

 

Det verkar åter igen som att mailen strular lite. Om ni mailat och inte fått svar så går det bra att ringa 0736-002842 efter kl 14.00