Kika gärna in på vår blogg. Klicka på inläggen till vänster.

Vi söker halvfodervärd åt en liten hona!

2008-12-27

Vi söker efter en halvfodervärd åt en av töserna i Selmas kull.

Du ska gärna bo i närheten av Linköping eller Stockholm. Annars är det bra om du har körkort och inte är rädd för att åka en bit.

Jag söker någon med utställningsintresse men det är inget krav. Bara jag har möjlighet att hämta tösen och ställa ut henne någon gång ibland. Därför vill jag inte att det ska vara för långt bort.

Att vara fodervärd är ett stort ansvar och vi skriver kontrakt så det inte blir några missförstånd om vem som ska stå för vad och vad fodervärden/uppfödaren har för rättigheter/skyldigheter.

Att vara fodervärd kan vara ett bra tillfälle att få vara med och lära sig hur allt går till med utställningar och avelsarbete.

Jag som kattens uppfödare uppskattar en nära kontakt med mina foderfamiljer och även med katten.

Det får inte finnas någon annan fertil hankatt i hemmet då risken för tjuvparningar är stor.

Har du någon erfarenhet av kattungar så är det allra bästa att ungarna får födas och växa upp hemma hos fodervärden. Men det är inget krav för det är otroligt mycket jobb med en kull sphynxar och ett enormt ansvar.

 

Varför använder sig man av fodervärdar då?

S*Vintermånen's katteri sätter katternas välmående i första hand. Vi tror inte på stora kattgrupper utan vill ha en nära relation med varje katt.

Ju flera katter i samma hushåll desto mera stress och risk för olyckliga katter och sjukdomar. Vi vill att varje katt ska vara lycklig och vara nr 1 därför väljer vi att använda oss av fodervärdar.

Vi strävar efter harmoniska, lyckliga och friska katter.

 

Kan detta vara något för dig? Ta en funderare igen det är som sagt ett stort ansvar.

Om du fortfarande är intresserad så hör gärna av dig och berätta vad just du/ni har att erbjuda tösen.

vintermanen@hotmail.com