Kika gärna in på vår blogg. Klicka på inläggen till vänster.

S*Chenilleville's Morgana

2013-09-23

Tyvärr har vi lite tråkiga nyheter att meddela :(

Våran hona S*Chenilleville´s Morgana kommer i dagarna att kastreras.

Morgana har fått diagnosen Kronisk Gingivit (Koronisk Tandköttsinflammation) och det kan vara ärftligt. Tyvärr finns det ingen forskning i det och man vet inte så mycket om det. Så jag och Emelie som jag samäger Morgana med har tagit beslutet att kastrera Morgana då vi inte är beredda att chansa på att det inte är ärftligt. Vi vill inte utsätta framtida katter för ev besvär med tänderna och kan inte med samvete avla på en katt som inte är 100% frisk. Morgana har inte haft någon kull vilket vi är lättade över då det inte finns några avkommor som riskerar att drabbas.

Detta är jätte tråkigt med tanke på Morganas stamtavla gällande HCM, men vi kan inte bara fastna i de tankarna utan en katt med dåliga tänder lider nog minst lika mycket som en katt med HCM även om detta inte på någotvis är livshotade och som lätt behandlas. Vi uppfödare måste ta detta ansvar och även hur tråkigt det än är och hur mycket det än kostar oss så blir vi alla tvugna att bita i det sura äpplet ibland. Det viktigaste är djurens hälsa.

Vi vill också passa på att TACKA Morganas fodervärd Robyn för allt hon gör för sina katter och för att hon ger dom bästa tänkbara omvårdnad <3

Nu kommer Morgana kastreras och skrivas över på Robyn som en lycklig kastrat :)