Kika gärna in på vår blogg. Klicka på inläggen till vänster.

Tjuvparning!

2012-07-26

 

Då har det hänt även hos oss..

En tjuvparning som resulterade i 5 små ungar.. Det var lite otippat att en hona som inte haft sitt första löp skulle kunna vara dräktig.. Men vår tös hade smugit till sig en kärleksstund med sin sambo SE*Wilfreds Carlos..eller om det var han som var snabb som en vessla och passade på.. Då Flora är en väldigt storväxt och mullig tös så tog det ett bra tag innan vi märkte att det var något som inte var som det skulle..

Men allt gick super med förlossningen trots en unga mamma och Flora måsta ha satt ett nytt rekord i snabb förlossning.. Ungarna nästan flög ut.. Förlossningen var absolut den smidigaste jag varit med om. Vi hann knappt märka (för att se skillnad på dom) eller väga ungarna innan nästa var ute..

Så kan det gå.. Vi som hade tänkt ta en pause från kattungar ett tag.

Nu när förlossningen är över så kvartstår fortfarande faktum att Flora inte var scannad innan parning. När vi upptäckte att liv växte i hennes mage så var det försent att få iväg henne. Kardiologerna hade börjat gå på semester och hur långt är man villig att frakta en dräktig hona? Lagen säger ju att man inte får flytta en dräktig hona när det är mindre än två veckor kvar.. Vi ville inte chansa då vi inte visste parningsdatum. Men Flora kommer att scannas innan ungarna flyttar. Så denna kull har lite andra förutsättningar då vi idag enbart kan hoppas att allt går som vi vill.

Men dessa ungar är lika älskade och välkomna som våra planerade kullar. Dom kommer att få precis samma omvårdnad och kärlek. Vi kommer oxå att välja hem åt dom med största omsorg. Om något händer med hälsotesterna så kommer dom dock att säljas till reducerat pris. Inte för att dom är mindre värda utan för att förutsättningarna är lite annorlunda och man som köpare tar en större risk. Vi kan ju aldrig lämna några garantier även när allt ser bra ut med hälsotester men om det inte går som vi vill så måste vi anpassa oss efter situatuationen. Men nu ska vi inte räkna med det värsta utan hoppas att allt går bra =)

Vi vill oxå vara så öppna som möjligt med vad som hänt då det i våra och dom flestas andra ögon inte är acceptabelt att para oscannade katter. Vissa uppfödare gör ett medvetet val och struntar i att HCM scanna sina avelskatter. Detta är aldrig något vi kommer att acceptera. Därför känns det väldigt viktigt för oss att vara öppna och ärliga med vad som hänt och samtidigt poängtera att det inte är så här vi brukar arbeta.

Men här kommer lite bilder på dom små trollungarna!

Och dom är verkligen gudomligt söta..


Hona 1    RIP älskade prinsessa

Hona 2


Hona 3

Hane 1


Hane 2